Helen Eriksen

Selvorganisering
Blogindlæg

Vi er så mange, der gerne vil gøre en forskel

Vi stortrives, når vi får indflydelse og en mulighed for at gøre en forskel. Det gør os samtidig nytænkende, energifyldte, omstillingsparate og produktive til gavn for os selv, de organisationer og det samfund, vi er en del af. Så hvorfor ikke erstatte den organisatoriske vanetænkning med nye, visionære organiserings- og ledelsesformer, som understøtter alt dette – og meget mere til?

» Læs blogindlægget
Derfor udvikler du hjernen, når du faster
Blogindlæg

Sig mig, må vi godt det…

Er du mellemleder, kender du sikkert dette spørgsmål fra din hverdag? Måske har du hørt dine medarbejdere stille dig det, og måske i en sådan grad, at du indimellem tager dig selv i at tænke: ”altså hvorfor skal så mange beslutninger egentlig gå igennem mig?” Og måske du også selv har stillet spørgsmålet opad i din organisation for at vide dig sikker på, at du er på sporet af ledelsens KPI’er og forventninger.

» Læs blogindlægget
Mindfullness meditation
Blogindlæg

Vi har brug for åndehuller, pauser og selvkærlighed for at kunne give, mens vi samtidig vokser af det

Vi trives bedst, når vi som mennesker, medarbejdere og ledere har mulighed for at give, mens vi samtidig vokser af det. Men det kan vi kun gøre, når vi husker at restituere og ind imellem tager os tid til et selvkærligt ”giv-mens-jeg-vokser”-tjek. Derfor er pauser og mentale åndehuller så vigtige for vores trivsel, at de faktisk kan sidestilles med helt basale behov som søvn og kost.

» Læs blogindlægget
Vækstparadigmet. Foredraget "Giv mens du vokser - fra travlhed til trivsel" er et af Helen Eriksens mest populære forandringsforedrag.
Blogindlæg

Har du overvejet, hvad der giver dig mening?

“Tænk nu hvis…”. De tre ord i sammenhæng er et af mine yndlingsudtryk, for de inspirerer mig til at undres. Jeg undrer mig ofte. Særligt over om vækstparadigmet, dets dogmer og idealer mon i virkeligheden har afledt os fra en langt mere sammenhængende måde at anskue os selv i verden på, der i proportionalt langt højere grad ville give mening for den enkelte.

» Læs blogindlægget
Uncategorized

Quiet quitting – hvad er egentlig meningen?

Der har været valg i Danmark, og uanset regeringens farve og sammensætning skal der handles. Min største forhåbning og dybtfølte opfordring til den nye regering er, at den med handling, reformer og menneskelig ansvarlighed tager et opgør med de ”syge” strukturer og endeløse spare- og effektiviseringsøvelser, som nu i alt for mange år har bidraget til menings-, værdi- og formålsforfald – og til medarbejdere, ledere, fagprofessionelle og borgere, som simpelthen har fået nok!

» Læs blogindlægget
Vi skal videre organisatorisk - hvad siger trivselsforskningen?
Blogindlæg

Jo, vi skal videre individuelt og organisatorisk – OG det fordrer fokus på opbyggende, ærlige, bevidstgørende dialoger om mening, trivsel, og på hvad corona har lært os

Heldigvis letter corona-tågerne, og vi står nu et sted, hvor vi ved at lytte til vore egne erfaringer, trivselsforskningen og give plads til nærværet, roen, selvmedfølelse, de opbyggende samtaler og de fælles erfaringsudvekslinger kan bane vejen for mere trivsel, mening og større arbejdsglæde.

» Læs blogindlægget
Derfor udvikler du hjernen, når du faster
Blogindlæg

Derfor udvikler du hjernen, når du faster

For blot 20 år siden troede man, at hjernens kapacitet var begrænset til de celler, vi er født med. At man havde en hjerne med et bestemt antal nerveceller, som forblev konstant livet igennem. Siden har forskningen gjort os klogere, og i dag er der enighed om, at menneskets hjerne udvikler sig hele livet – hvis vi vel at mærke giver den mulighed for det.

» Læs blogindlægget
Nye alarmerende stresstal viser kun toppen af isbjerget
Blogindlæg

Nye alarmerende stresstal viser kun toppen af isbjerget

De alarmerende tal viser med tydelighed, at vi nu er nået dertil, hvor tidens dominerende vækstparadigme begynder at slå ud i trivselsmålinger. Vi ser med andre ord, hvordan effektiviseringer, spareøvelserne og jagten på målstyring begynder at ramme den enkelte ansatte på såvel psyken som fysikken. Og mit bud er, at vi kun har set toppen af isbjerget.

» Læs blogindlægget

Få 10 råd til mere trivsel

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag samtidig mine 10 gode råd til mere trivsel, mening og sammenhæng – sammen med din personlige trivselsstrategi.