Helen Eriksen

Sagt om Helens
foredrag, kurser
& rådgivning

Kunder gennem tiden (udpluk)

"I Visma DataLøn & ProLøn har vi brugt Helen Eriksen som gæstetaler ved vores kundeevents i 2023. Helen er dygtig til at sætte fokus på de problemstillinger, som mange af os arbejder med i hverdagen. Hvordan er det lige, vi spiller hinanden gode? Er der plads til at være begejstrede, og hvordan står det til med den følelsesmæssige forurening? Alt dette er Helen super til at formidle med varme, smil og grin! Jeg kan varmt anbefale at invitere Helen ind til et oplæg i virksomheden - der er masser af input og refleksioner, som man kan arbejde videre med"
Karina Wellendorph
CEO Visma DataLøn & ProLøn A/S
"Helen Eriksen og “Stæreflokledelse” er ubetinget noget af det bedste, vi nogensinde har hørt. Helen Eriksen var i kontakt med os inden foredraget, så hun kunne få en fornemmelse af, hvad vi var for en slags organisation, og hun formåede som ingen anden, at lade denne viden være underlægningsmusik i et sandt festfyrværkeri at inspiration, skarpe pointer og klare holdninger. Hun tryllebandt ca. 100 medarbejdere fra rengøring til akademiker i 2 timer med vid, bid og humor – flyvende på scenen og nærværende kommunikerende med hver og en."
Nina Nielsen
Ungdomsskoleleder, Horsens Kommune
“Helen gav os et super engageret, underholdende og værdifuldt input til vores arbejde med at skabe en stærk fælles kultur på tværs af forskellige afdelinger i vores hus! Vores medarbejder var begejstrede, fordi Helen´s oplæg var underholdende og morsomt samtidig med, at Helen gav gode eksempler og episoder på hvad arbejdsglæde kan/gøre for at skabe en god arbejdsplads! Tak for dit besøg, det var verdensklasse”
Alex Pedersen
Adm. Direktør, Samn forsyning
"I HK Sydjylland bad vi Helen om at stå i spidsen for vores Trivselsdag 2021. en dag hvor vi samler alle små 100 medarbejdere. Og med afsæt i viden, milde skub og ikke mindst en masse gode refleksioner, kunne vi gå derfra med guldkorn på blokken, vigtige samtaler med hinanden og måske som det mest vigtige et fælles sprog om hvad vi vil med vores fælles trivsel. Helen bandt dagen sammen med højt humør, stor energi og ikke mindst en forståelse af os som organisation."
Camilla Madsen
Kontorchef, HK Sydjylland
"Det var lige som vi kunne ønske os og der er efterfølgende kommet rigtig mange positive tilbagemeldinger. Det er sjældent vi oplever at budskaber tages ind og efterfølgende skaber reflektion hos samtlige personalegrupper. Det oplevede vi med dit foredrag – lige fra pedel til rengøringsmedarbejdere, kost personale og plejepersonale."
Jonna Kjeldsen
OK Fonden
“Uden tvivl det bedste foredrag, jeg har hørt i årevis. Er du gal, Helen Eriksen er awesome. Totalt spot on – og stof til eftertanke for ‘grundstammen’, der nok skal overveje, om det altid nytter bare at fortsætte på autopilot og som vi plejer."
Sune Schack
Fredensborg Kommune / Børnehusene Fredensborg
"Vi havde fornøjelsen at have besøg af Helen Eriksen som afslutning på Sparekassens Lederdag. Med sit foredrag “Forandringer spørger ikke om lov de kommer bare” gav Helen os på en sjov og uhøjtidelig facon indblik i, hvordan mennesker reagerer på forandringer . Hun fik os igen og igen til at grine af os selv, og samtidig anviste hun konkrete ledelsesmæssige handlemuligheder, når vi møder modstand mod forandringer. Helen var inspirerende, nærværende og demonstrerede hele vejen gennem foredragets 2 timer en fantastisk energi. Vi fik præcis den afslutning på Lederdagen, som vi havde håbet på."
Klaus Skjødt
Adm. Direktør, Sparekassen Kronjylland
”Vi har brugt Helen som foredragsholder til et kundearrangement. Helen har en helt unik evne til at fange sit publikum og formidle sine budskaber, så det fanger målgruppen. Hun tog sig også tid til at forstå målgruppen og deres udfordringer inden foredraget, så budskaberne kunne blive så relevante, vedkommende og målrettede som muligt. Vi evaluerer altid kundernes oplevelser af arrangementerne og her fik Helen en høj rating. Gennemgående kommentarer var: Stor ros til Helen for inspiration, nærvær og godt humør”.
Tina Alstrøm
Nomeco A/S, Marketingchef
"6 stjerner ud af 6 mulige. Svært inspirerende og engasjerende foredragsholder med høy grad av formidlingsevne. Seriøst og kunnskapsbasert innhold ble formidlet med innlevelse, humor og gode historier, som gir knagger til teorien. Vi hadde svært godt utbytte av Helens foredrag og har fått masse positive tilbakemeldinger fra deltakerne våre.”
Anne Abrahamsen
Rådgiver, Oppvekst og utdanning, Stavanger kommune
"Helen Eriksen har en helt unik tilgang til forandringspsykologi. Hun er en fantastisk performer, som på en begavet måde, fanger folks opmærksomhed og får os til at spørge os selv om vi nu ikke burde gøre tingene lidt bedre. Helen efterlader et stort indtryk, og arbejder sig helt ind bag vores rutiner, fordomme og erfaringer, og er overvældende fantastisk til at få folk til at opleve at de har brug for at interagere med andre. Gennem de sidste 8 år har jeg samarbejdet med Helen, når der skal laves omfattende organisationsændringer. Hun har en evne til at jonglere mellem humor og fakta på den ene side og historie og innovation på den anden. Jeg har oplevet Helen arbejde med grupper fra 15 til over 500 mennesker, og hver gang er resultatet det samme.. Man bliver dybt begejstret, og klar til at gå hjem og gøre en forskel."
Michael Storm Klausen
Sygehusdirektør
”På vores årlige strategiseminar for ledere og tillidsrepræsentanter havde vi inviteret Helen til at komme og fortælle om, hvordan man kan øge trivslen på en arbejdsplads, hvor forandringer er et grundvilkår. Helen leverede et levende, inspirerende og underholdende foredrag, som rykkede ved vores grundlæggendeforståelser af os selv, hinanden og organisationen som helhed. Der var meget stor begejstring for hendes måde at levere på, og hendes perspektiver har givet stof til eftertanke”.
Anya Eskildsen
Direktør, Niels Brock
"I forbindelse med større organisationsændringer, konstaterede vi, at der havde spredt sig en lidt opgivende stemning i ledergruppen. Helen Eriksen fokuserede i sit indlæg på mulighederne for at påvirke den herskende fortælling, og selv tage initiativ til at “fylde hullerne ud”. Helen Eriksen fik rusket lidt i os og fik os til at indse, at vi havde en forpligtelse til at ændre “fortællingen” og påtage os ansvar for fremtiden, frem for at “hænge i bremsen”.
Torben Gelineck
Country manager, Berendsen
"Jeg vil hermed meget gerne takke dig for det særdeles inspirerende foredrag, som du holdt for os vedrørende implementering af vores målbærende værdier. Som du ved, skulle vi efter dit foredrag selv diskutere videre omkring den opgave, vi har foran os. Debatten viste med al tydelighed, at du ,trods en meget bredt sammensat deltagerkreds, med dit store engagement, dit smittende humør, dine anekdoter og små historier, havde formået at give os alle værdifulde input. For mig personligt stod det efter dit velforberedte og Siemens-målrettede foredrag lysende klart, hvor vi skal sætte ind."
Ole Højgaard
Personaleudviklingschef, Siemens A/S
"Vi har haft besøg af Helen som kick-start til en samarbejdsdag mellem tillidsvalgte og ansatte. Det var en helt igennem forrygende begyndelse på dagen – og en oplevelse som fortsat summer hos os. Helen viser stort overskud i formidlingen af sin indsigt i menneskets adfærdsmønstre. Helen gør teorien nærværende og de genkendelige historier sender lattermusklerne til tælling. Vi får sat lys på overvejelser om trivsel, kollegaskab og samarbejde både sagligt og anvendeligt. En helt igennem fantastisk formiddag med en klog og topengageret kvinde."
Trine Godager
FOA
“Læn dig trygt frem i stolen” og lyt til Helens energifyldte inspiration om dit enorme potentiale til at møde forandringer og forstå forandringens psykologi. Din proces er startet, når du rejser dig fra stolen."
Nikoline Meyer
Ledelsesrådgiver, Ledernes Hovedorganisation
"Det er med stor fornøjelse , jeg kan komme med udtalelsen om, at Helen Eriksen er en af de mest innovative og overraskende speakere, jeg nogensinde har inviteret til at komme til Schweiz. Hendes præsentation, der var solidt funderet på egne praktiske oplevelser, med nye idéer og interessante visioner gik øjeblikkeligt lige til hjertet hos de 2.500 deltagende top ledere fra områderne kultur, politik og erhvervsliv. På grund af den professionalisme, charme og direkte måde, der lå bag hendes ord. Udover at beherske engelsk, dansk og fransk taler Helen Eriksen også virkelig godt tysk – med en svag dansk accent – en accent, som tysktalende mennesker virkelig godt kan lide og som giver positive tillægspoints. Jeg ønsker Helen Eriksen at hendes succes må fortsætte og ser frem til at hilse hende velkommen til en anden konference i Schweiz."
Jan Marlier
UNISYS Annual Conference, Switzerland
“Et energibundt med substans” Helen Eriksen fik på eminent vis bundet alle elementerne fra vores lederkonference sammen i et inspirerende og meget lærerigt foredrag. Med masser af engagement og humor fik hun guidet deltagerne igennem hjernens udvikling og den betydning det har for arbejdsglæden i en organisation. Den faglige viden blev formidlet på en måde, så deltagerne fik grinet af sig selv og hinanden undervejs."
Susanne Helms Andersen
HR Partner i Alm. Brand
”Vi havde Helen til at holde foredrag på vores arbejdsmiljøkonference 2016. Helen formåede at fange alle i salen med hendes energifyldte, inspirerende og let forståelige måde at formidle på. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra deltagerne på konferencen om Helens foredrag. Hun er en super formidler og kan bestemt anbefales.”
Mathilde Tranbjerg Vammen
MED- og arbejdsmiljøkonsulent, Aabenraa Kommune
”Vi havde fornøjelsen af Helen Eriksens oplæg forleden i forbindelse med en inspirationsdag om social kapital og fokus på kerneopgaven. Formålet var at inspirere til arbejdet med udvikling af social kapital gennem fokus på kerneopgaven i vores børne- og ungerådgivning? Den udfordring tog Helen Eriksen imod, og leverede et fængslende oplæg, der holdt alle ca. 150 medarbejdere og ledere tryllebundet i ca. 2 timer. Helen formåede på underholdende via at bygget bro fra den overordnede kommunale fremtidsvision om at møde borgerne i øjenhøjde, og til sammenhængen mellem social kapital og kerneopgaven. Vi blev alle klogere på de centrale begreber, fik mere fælles sprog og inspiration til hvordan vi hver især personligt og i vores respektive team kan præge udviklingen i ønsket retning” – og så var vi alle super godt underholdt hele vejen :-)”
Christell Erichsen
Afsnitsleder Center for Børne- og Ungerådgivning, Ballerup Kommune
"Tak for et brag af et oplæg og senere en forrygende workshop i Næstved Kommune på vores arbejdsmiljøkonference torsdag den 7. november 2013!!! Det gav energi og tilmed den gode energi i rigt mål. Kompleksiteten i en verden og et arbejdsliv i forandringer formår Helen, at formidle særdeles positivistisk og samtidig realistisk. En dag med Helen Eriksen giver bare “…..mere mening”."
Elise Dittmann
Institutionsleder Grønnebakken, Næstved Kommune
"Vi kan ikke sige det bedre selv, men tilslutter os: 'Sprudlende', 'Så fantastisk', 'super inspirerende', 'stof til eftertanke – mere tid til det', 'super godt inspirerende indlæg', 'fantastisk oplagt foredragsholder', 'en inspirerende bombe'.

Tak for et højt fagligt indlæg, pakket ind i en sprællevende og humoristisk Helen Eriksen."
Forskellige tilbagemeldinger
Coloplast Danmark A/S
"We had a very good session about stress with Helen Eriksen in December 2013. In an entertaining and humoristic way Helen gave us lots of facts and insights about stress, what it is doing to us, how we are affected by it and what the warning signs are. Most of the participants could tick of several signs or symptoms for their own part. A very good and appreciated lecture with many laughs, recognitions and some scary reflections. I can warmly recommend a session like this."
Mats Rieger
Manager in Nordea IT Retail
"Personligt synes jeg, det var en stor præstation fra din side at få en gruppe hard core naturvidenskabeligt trænede personer til at gå så seriøst til en mindfulness øvelse. Jeg håber, vi mødes igen."
Susanne Boll
Oversygeplejerske, Århus Universitetshospital
"You made a brilliant presentation on your Fruit Tree Strategy at SAND, US, Helen. Congratulations."
Rodger Spiller
CEO, Money Matters, New Zealand
"I forbindelse med vores ledelses- og bestyrelses møde på De forenede Aarauiske Elektricitetsværker, Schweiz holdt De et foredrag med temaet paradigmeskift og forandringer– hvordan kan man leve i usikkerhed. Det lykkedes dem på en meget imponerende måde med stor dybde og højst velfunderet faglig viden at beskrive og formidle paradigmeskiftets natur og den indflydelse skiftet har på vores branche fra monopolvirksomhed til frie markedsvilkår. Og den dialog med deltagerne, der opstod i forbindelse med foredraget viste os deres fleksible måde at formidle dette ellers så komplekse emneområde. Derudover var vi dybt imponerede over deres åbne og spontane præsentation og væremåde. Og derfor vil vi meget gerne have lov til at takke dem hjerteligt."
Professor Hans-Jörg Schötzau
Aargauisches Elektrizitätswerk, Schweiz
"Kommunens ledende medarbejdere fik effektive og virkningsfulde redskaber i processen fra succes- og værdi analyse, valg af strategiske værdier, idé- og visionsudvikling til målbeskrivelser, handlingsplan og realisering. Undervisningen var meget kompetent og inspirerende. Og de ressourcer, som processen resulterede i, har skabt et engageret, positivt og velfungerende arbejdsmiljø, fordi vi arbejder anderledes, mere ressourcefyldt og målrettet, med os selv, vore visioner og hinanden. Helen Eriksen er en forrygende inspirator, motivator og formidler. Engageret, professionel, humoristisk."
Nils-Erik Johansson
Personalechef, Skara Kommune, Sverige
"Tak til Helen Eriksen for et skønt foredrag om arbejdsglæde – et sprudlende foredrag med masser af energi og kloge ord, som blev serveret på en humoristisk måde til stor fornøjelse for alle deltagerne."
Susanne Laporte
Management assistant, ISOVER A/S
Som trold op af en æske med sprudlende energi fascinerer hun en hel sal fyldt med ambitiøse, krævende kvinder, som er kommet for at høre omkring karriere. Helen leverer et indlæg omkring personlige barrierer og man kan høre en knappenål falde til jorden, da hun først begynder. Hun formår at holde hele salens opmærksomhed til sidste sekund og skulle man have haft tanker omkring pauser, toiletbesøg, vandopfyldning, en enkelt cigaret – ja så glemmer man alt om dette for ikke at gå glip af en eneste af guldkornene fra Helens mund. Utroligt, at så lille et menneske kan rumme så meget og ikke mindst – formår at give så meget til alle. Her er, hvad der i korte træk gik igennem samtlige evalueringer/ tilbagemelding på dit fantastiske indlæg på vores 3 konferencer.: 'Absolutte topscorer', 'frisk pust udefra', 'dejligt med fokus på en selv', 'mange værktøjer til fremtidig brug', 'meget spændende og inspirerende lille dame', 'hun rykkede virkelig', 'jeg havde svært ved at få armene ned igen'.
Susanne Højbjerg
Personaleområdechef, Jyske Bank A/S
"Under overskriften Arbejdsliv, privatliv og forandringer. Det kom der et meget spændende og energisk foredrag ud af, som primært handlede om vores måde at tackle forandringer på – og hvorfor vi gør, som vi gør. Helen illustrerede sine pointer med mange forskellige eksempler fra “det virkelige liv”. Både døde heste og våde aber blev inddraget til stor morskab og eftertanke for forsamlingen. Til sidst i foredraget foreslog Helen, at man kunne bruge sæbebobler til at løse op for tilspidsede situationer. Overordnet omhandlede foredraget hvordan mennesker individuelt såvel som kollektivt reagerer på det stigende antal forandringer man møder i hverdagen. Deltagerkredsen var bredt sammensat af mange – meget forskellige – medarbejdergrupper, men Helen evnede at fange alle under sit indlæg. Jeg kan varmt anbefale Helens kombination af højt oktantal og refleksion til andre virksomheder."
Birgitte Bruun
Vicedirektør, Nykredit A/S
"Mange tak for sidst – ikke mindst for dit rigtigt gode indlæg. Konferencen forløb som planlagt og matchede helt de store forventninger, jeg havde. Du er en fabelagtig foredragsholder. Inspirerende og vidende – det smitter. Din evaluering er helt fantastisk, som altid. Derfor STORT TAK, fordi at du var og fortsat vil være med til at gøre konferencen til en lærerig og positiv oplevelse for deltagerne. Jeg glæder mig meget til at kunne byde dig velkommen igen til efteråret både i Århus og København."
Frank Dalsgaard
Institut for Kompetenceudvikling
"Helen er en meget levende og kompetent underviser, der forstår at begejstre – man er med hele tiden. I løbet af nogle få timer formår hun at give nogle gode værktøjer, som man kan bruge både arbejdsmæssigt og privat til at få mere ud af egne og andres ressourcer. Hun kommer med mange gode, rammende, levende eksempler. I vores afdeling har seminaret efterfølgende vist sig at være meget værdifuldt. Blandt andet på den måde, at vi kan bruge de forskellige eksempler i hverdagen til legalt at skubbe lidt til hinanden – hvis nogen siger, at noget ikke kan lade sig gøre. Eller når vi skal prøve noget nyt, har vi effektivt kunnet bruge den teori og praksis som Helen for-midlede til at hive nogle parallelle positive erfaringer frem i stedet for kun at tage de negative, gamle erfaringer. At hele afdelingen deltog i seminaret kan vi i bakspejlet kun konkludere som værende særdeles givtigt. Nu er der ikke kun nogle få, der har fået teoretisk og praktisk indsigt i at eksempelvis begrænsningerne ikke altid kommer udefra, men oftest fra os selv. Vi kan varmt anbefale et lignende seminar til andre virksomheder."
Lisbeth Isbrandt
Novo Nordisk A/S
"Helen Eriksen havde fået til opgave at lave en aften om “Kommunikation” for 25 ledende ingeniører. Nogle ville måske sige “åh, nej ikke igen” Eller “Er der snart mere at sige om dette emne”. Til eventuelle kritikere, det var der! Lad mig lige pointere, der var ingen af ingeniørerne, som havde udtrykt ovennævnte, negative holdninger til indlægget, snarere tvært imod. De glædede sig til indlægget, og deres forventninger blev indfriet. Samtlige deltagere evaluerede Helen Eriksens indlæg til top-karakter – uden undtagelse. Deltagerne og jeg fik virkeligt noget at reflektere over at arbejde videre med og det er jo netop pointen ved at lytte til et foredrag. Én ting er budskab en andet ting er, hvordan dette overbringes. Der var Helen Eriksen selv en personifikation af sine budskaber. Hun var nærværende, intuitiv, empatisk, overbevisende, underholdende – og fagligt dygtigt. Med sådan en indlægsholder kan der kun komme noget godt ud af det – og det gjorde der!"
Kim Knudsen
Konsulent, cand. mag., Ingeniør Foreningen i Danmark
"Det midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTHSU) i Mariagerfjord Kommune har evalueret konferencen og konklusionen blev at alle medarbejderrepræsentanter og ledere var særdeles godt tilfredse med dit inspirerende foredrag. De budskaber du fik sendt til os (originaler), har jeg senere reflekteret over og det har givet mig god støtte i en, til tider, lidt stresset hverdag. Jeg håber vi får mulighed at at bruge dig igen. Du er pengene værd. Rigtig god sommer og mojn."
Bo Nielsen
Kommunaldirektør, Mariagerfjord Kommune
"Hvad enten du tænker i samme baner som Helen Eriksen eller ej, så kan jeg på det varmeste anbefale enhver, at få ny inspiration, fx. via Helens foredrag “Fra organisation til organisme”. Helens måde at kommunikere på, er så dejlig levende og let, ægte og troværdig, at jeg jeg sjældent oplevet noget så fængende, – og endda uden at være anmasende, hvis man har et andet livssyn. Jeg er sikker på at Helen får sat tanker igang hos alle sine tilhørere, uanset hvilket verdensbillede eller overbevisning man måtte have. Under alle omstændigheder er det altid sundt at lade tankerne flyde ad nye, ukendte veje for en stund, man kan jo altid vende om. Helt personligt går jeg fuldt ud ind for de værdier og positive tanker der ligger bag Helens foredrag. Som flere og flere gør det, har jeg bestræbt mig på at ‘leve efter det’ i det mange år. Jeg er helt sikker på at ‘organismen’ kommer til alle, før eller siden, i højere eller mindre grad, hvad enten de vil eller ej. De kloge (og parate) sørger for at søge ‘den’ aktivt, hurtigst muligt, – for det bliver dem der overlever på sigt!……Hvis jeg skal sige min helt personlige, ærlige mening."
Ulla Lindstrøm
Resources Development Program Manager, IBM Global Services Denmark
Helen deltog med oplæg på vores AMO/MED-konference og hun ramte fuldstændig plet ift vores organisation. Hun bidrog med nye perspektiver på gamle kendinge i forhold til at stå i forandringer og talte lige ind i, hvor vi er som organisation. Derudover var hun nærværende og humoristisk om et svært emne og favnede i sin kommunikation hele den komplekse verden, vi er med rigtig mange forskellige fagligheder. Tak for et meget vellykket oplæg.
Anja Obdrup
Enhedschef – HR-udviklingschef HR-og Organisationsudvikling, Københavns Kommune
Foredrag om Håndtering af stress-relaterede konflikter hos Lundbeck: Et spændende og relevant oplæg, leveret af en person med engagement, gennemslagskraft og en egen holdning til emnet. Helens engagement brænder igennem, og hendes referencer til vore handlinger og hvordan de udvikler hjernen vil blive husket.
Lundbeck A/S
Mit allerførste indtryk var meget positivt, og du opfattede ret hurtigt mit oplæg. Afholdelsen af kurset forløb perfekt. Det jeg var mest imponeret af var, at vi kom hele vejen rundt fra tilstandsanalyse, over muligheder, til fremtidsvision. Ligeledes var jeg imponeret over, at du kunne fastholde deltagerne i projektet. Kurset oversteg faktisk mine forventninger. Du fangede meget hurtigt vore forskellige niveauer og det vi egentlig havde brug for, nemlig et større perspektiv i vor hverdag og handlinger. Vi fik i allerhøjeste grad “leveret” varen. Det var for mig en stor overraskelse at se deltagerne så engagerede, at de blev til midnat og foretrak kurset fremfor rødvin. Alle ønskede at holde hovedet klart for at få alt med. Her måneder efter står hvert minut stadig klart for mig. Selvom deltagerne kom meget tæt på hinanden, sørgede du for at ingen mistede respekten for hinanden. Tværtimod blotlagde du talenter og idéer fra deltagerne, som oversteg min vildeste fantasi. Kurset ville være perfekt til et firma, der trængte til fornyelse f.eks. i forbindelse med værdibaseret ledelse, budget- og strategiplanlægning. Kurset er i allerhøjeste grad værd at anbefale til ethvert firmas ejere eller ledelse, der ønsker at dele virksomhedens fremtid med sine kernemedarbejdere”.
Michael Teglgaard
Grossistforeningen for Juletræer og Pyntegrønt
"Helen var indlægsholder på Tønder kommunes lederkonference omkring innovation i december 2009. Helen mestrede kunsten i at levere et oplæg som ramte plet i det efterspurgte. Vi havde forespurgt på et oplæg som angreb begrebet innnovation således at den traditionelle teorestiske vinkel blev rundet – men hvor der samtidig blev krydret med lidt utraditionelle kanter og vinkler. Hun gav deltagerne en god oplevelse af at innovation først rykker når det kommer indefra og når vi selv tager ansvaret for og del i innovation på handleplan. Helen leverede med troværdighed, autenticitet og et skønt engagement som kun kan inspirere. Hun illustrerede med krop og sjæl, hvordan man skaber energi og innovation i ledelse. Det var en fornøjelse at blive “budt op til dans”:-) Også i faciliteringsdelen om eftermiddagen leverede Helen til vores fulde tilfredshed. Hun ledede paneldebatten og styrede os sikkert igennem timerne hvor hun indbød spørgelystne ledere til debat og havde derudover også overskuddet til at skrue og stramme på spørgsmålene således at panelet blev tilpas forstyrret og samtlige deltagere yderligere inspireret. Godt gået, Helen."
Marianne Valentin
HR-konsulent, Tønder Kommune
"Helen Eriksen holdt sit foredrag “Fra stress til trivsel og arbejdsglæde” for ca. 200 medarbejdere i Køge Kommune. Helen formidlede et relevant og svært emne med humor og en enorm energi, og med mange hverdagseksempler gav hun god inspiration, som alle følte kan bruges tilbage i hverdagen."
Jeanette Chawes
organisations- og ledelseskonsulent, Køge Kommune
"When people talk about ’being’ rather than ‘doing’ they sometimes sound unrealistic at best and totally ungrounded at worst. Helen was able to not only talk about it she was able to demonstrate it. Her presentation was lively, her examples clear and relevant, her personal anecdotes inspirational without being egotistical. She showed that a state of ‘being’ does not necessarily mean silent or meditative but involves enthusiasm and humour – passion and pragmatism. Good speakers leave you with feeling that they are wonderful – GREAT speakers leave you with the feeling that YOU are wonderful. Helen is a great speaker."
Geraldine Bown
Managing Director, Domino Consultancy Limited, UK
"Helen Eriksen holdt oplægget ”Forandringer og forandringsledelse i en udfordrende tid” på LOS – Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud’s landsmøde i april 2011. På landsmødet deltog 400 mennesker og oplægget varede en time. Helen formåede på både lødig og underholdende vis at formidle et højaktuelt emne for vores medlemmer, og vi kan medgive hende vores bedste anbefalinger."
Sigrid Fleckner
Sekretariatsleder, LOS
"Helen formår på en underholdende og befriende facon at aflevere vigtige og relevante budskaber vedr. vores ageren og håndtering af forandringer, samarbejde, arbejdsmiljø og trivsel og får sat deltagerne i gang med en refleksion over egen adfærd og handlinger. Helen kan begejstre og fastholde 150 mennesker med forskellige fagligheder i 1,5 time med et intenst oplæg."
Anne Therese Schultz-Petersen
Tilsynschef, Arbejdstilsynet
"Helen is a light in the world today. Every year since 99 I have invited her to join the annual leadership for women that W.I.N. organizes. Thousands of women have heard Helen and enjoy her passionate being with us so much that they flock to come back for more. Through her work helping leaders finding their mission she touches and reaches them to start developing their full potential. Her latest work on the fruit tree strategy is important and timely. We are changing the paradigm in which we live and work. Helen is one of the people leading the way. We need her."
Kristin Engvig
Founder and director W.I.N. (Women’s International Networking)
"Allerførst rigtig mange tak for godt og inspirerende foredrag der gav stof til eftertanke og som i ordets bogstaveligste forstand fik lytternes arme i vejret – en hurtig genvej til at udløse lykkehormonet (Serotonin). Der blev skabt grobund for en god forståelse for samspillet mellem mennesker, og budskaberne blev leveret med en god portion humor. En rigtig god oplevelse."
Tina Sternest
Dansk Industri (DI)
"Helen holdt et rigtig godt oplæg om forandringer på vores årlige lederkonference. “Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare”. Det var veloplagt, engageret og sprængfyldt af energi og viden, der smittede. Et godt indspark til en dialog om, hvordan vi håndterer forandringer med fokus på centrale værdier som læring, relationer og indflydelse."
Henrik Damm
Kommunaldirektør, Kalundborg Kommune
"Du skal have 1000-tak for dit foredrag hos os på Jobcenter Åbenrå omkring Forandringer, sammenlægninger og hvordan vi sammen kan skabe en ny og trivselsfuld kultur. Du gav os med dine mange levende, klare og humoristiske eksempler og fortællinger, meget brugbare og relevante bud på, hvad vi hver især og sammen kan gøre for at skabe en ny kultur. Samtidigt førte du os på en letforståelig, nærværende og meget engageret måde ind i de bagvedliggende forandringspsykologiske landskaber, der ligger til grund for vores både hensigtsmæssige og mindre hensigtsmæssige adfærd i forbindelse med forandringer, sammenlægninger, fusioner. Så vi fik indsigt i, hvordan vi både effektivt og med øget trivsel i kølvandet kan blive én ny og velfungerende kultur. Hvor vi med dine ord sørger for at “give samtidigt med at vi selv vokser”. Takket være dit indlæg fik vi skabt en gedigen fælles referenceramme at arbejde videre ud fra. Du skal vide, at kolleger er kommet efterfølgende, og har udtrykt deres store begejstring både for din måde at formidle budskaber og viden på, men også selve indholdet i arrangementet. Et ualmindeligt godt grundlag at komme videre i processen på."
Erik Kjærsgaard
Afdelingschef for Arbejdsmarked & Job Social- & Arbejdsmarkedsforvaltning Aabenraa Kommune
"Helen Eriksen er i særklasse. Sprællevende. Sød, sjov, aktuel og med et budskab, der rammer plet. Ved Helens første foredrag fik hun plantet dagsordener og udtryk ind omkring forandringspsykolgi, som vi – med smil – stadig refererer til over et år efter – og ved det seneste foredrag fik hun os igen op af stolene, fik os til at synge sammen og tænke i samarbejde og arbejdsmiljø på en ny og inspirerende måde. Tak, for alt hvad du havde med til os."
Inga Ager
Byens Mad
"Helen er meget kompetent; det er tydeligt, at hun har et stort repertoire at bruge af. Hendes udstråling og energi skaber en god atmosfære omkring hende. Flere af tilhørerne er kommet med udsagn efter Helens foredrag: “hun rammer lige plet”, “hun har substans”, “hun har noget at komme med”, er nogle af dem. Personligt synes jeg, at Helen har en evne til at skabe en fin balance mellem sjov og alvor, hvilket rørte mig meget i perioder af hendes foredrag!"
Lisbet Rostgaard Andersen
Egedal Kommune
"Helen Eriksens oplæg ramte plet ift. den virkelighed, der står for døren i Assens kommune. Hun formåede med humor og alvor at give indsigt i menneskelige muligheder og reaktioner. Assens Kommune står overfor store besparelser, strukturændringer og i det hele tager store forandringer. I den forbindelse havde vi fornøjelsen at planlægge et lederseminar for ledere på Dagtilbuds- og Skoleområdet, med det formål at understøtte lederne i at ”holde til det personligt” og samtidig tage ledelsesansvar ift. medarbejdere. Helen Eriksens oplæg gav indsigt og viden om de mere personlige /menneskelige reaktioner i forandringsprocesser og om de deraf følgende ledelsesmæssige udfordringer. Helen Eriksen formåede i en fin blanding af alvor og humor, at få formidlet sine budskaber og det var tydeligvis meget vedkommende for alle tilhørerne. Vi har i Dagtilbud & Skole modtaget mange positive tilbagemeldinger på oplægget og hele Lederseminariet som sådan. Vi har bl.a. fået henvendelse fra et distrikt, der ønsker at købe Helen Eriksens oplæg til samtlige medarbejdere, med henblik på at ruste dem bedst muligt til den kommende tids forandringer. Samlet set kan vi varmt anbefale Helen Eriksen som foredragsholder ved tilsvarende projekter om forandringer i organisationer."
Esben Krægpøth
Chef for dagtilbud & Skole, Assens Kommune
"Jeg kan fortælle dig, at din levende og engagerede “saltvandsindsprøjtning” virkelig har løftet helhedsindtrykket af vores Kick-off-møde blandt medarbejdere og ledergruppen. Du satte med dine budskaber og dit levende engagement skub i en meget nødvendig proces for Falcks privatsalgsafdeling, netop det , at vi skal skabe rum for hinanden, respektere at vi er forskellige og at vi gennem en åben og positiv holdning, kan skabe mulighed for at realisere de mål og visioner der er udviklet for afdelingen. Vi føler meget at vores proces, takket være dit indlæg omkring motivation og forandringsledelse, nu lettere kan realiseres. Vi har allerede taget de første skridt i den rigtige retning i forbindelse med lanceringen af vores nye autohjælpsprodukter, hvor vi nu har armene oppe – selv om arbejdspresset er øget markant. Men når atmosfæren i afdelingen er præget af gå på mod og vindermentalitet – så når vi nok også de ekstra udfordringer som dagligdagen bringer."
Søren Biune
Salgsdirektør, Privat, Falck A/S
Superfedt, udfordrende oplæg til debat på Landscentrets strategidag i torsdags. Dine pointer blev brugt i rigtig mange grupper i dagens drøftelser. Tak 🙂
Jakob Lave
Udviklingsdirektør, Dansk Landbrugs Rådgivningscenter
Jeg skal da lige love for, at det blev en fantastisk øjenåbner for alle. Hvad fik vi: en levende, dynamisk kvinde, der med sit strithår, fagter, mimik og udstråling, kunne vælte enhver fuldvoksen stand up komiker omkuld. Hvorfor blev vi alle tryllebundne ?: Fordi Helen formidlede stor viden og erfaring iblandet tankevækkende og provokerende udsagn og fortællinger om mennesker, der i deres angst for forandring vælger at lukke den komplekse verden ude og føle sig tryg med al det kendte indenfor en arms længde. Takket være hendes inspiration og motivation vover vi nu at “slå siderne på kassen ned” og række længere ud end et favntag og så alene og sammen med andre finde svarene. Når vi erkender, hvor låste vi er, og når vi tør låse op – så flytter tingene sig og svarene kommer. Jeg skal da lige love for, at der blev låst op.
Frank Farsø Nielsen
Ledende overlæge, Ph.D., Århus Universitetshospital
"Altid, når det drejer sig om at skabe en/lave en workshop for sine medarbejdere, håber man i al hemmelighed på et vidunder. Workshoppen skal være motiverende og befriende, praksisnær og menneskelig, inspirerende og realistisk, effektiv og kreativ. Den skal give vinger, men må heller ikke miste jordforbindelsen. Altså, vi er lykkelige: vi har mødt sådan et under. Helen Eriksen var kursusleder på motivationsworkshoppen med temaet ”sikker i usikkerhed – ledelse af dig selv og andre i forandringsprocesser”. Workshoppen var hæsblæsende spændende, energifuld, motiverende, nærværende, vitaliserende, hjertelig, inspirerende – ganske enkelt god. Vi glæder os til den næste."
Albert Högger
Direktør og indehaver af Optikerkæden zum Straussen AG, Schweiz , Zum Straussen, CH
"Helen kommer ikke med løsningsmodeller eller opskrifter på, hvordan vi skal omgås hinanden. Men hun er i høj grad i stand til at få mennesker til at leve og vokse. Helen udsender kærlighed og livskraft i rigt mål, hendes energi fylder hele rummet ud. Helens humør og smittende latter fik mine egne positive energier i sving. Jeg fik bekræftet mange af mine egne tanker om, at alt kan ske, hvis/når jeg selv gør noget."
Britta Elsholm
AMI – Arbejdsmiljøinstituttet
"Ved hjælp af egne oplevelser, humor og en god portion videnskabelige informationer, om hvordan vi reagerer under stress og hvorfor, fængslede Helen Eriksen 500 mennesker på vores konference ”Kvalitet i dagplejen” den 11. april 2007. Der er ingen tvivl om, at Helens evner som fortæller gør, at der ikke kun bliver nikket og grinet mens hun er på. Oplægget er langtidsholdbart, fordi man husker, hvad hun sagde – længe efter tæppefald."
Jakob Sølvhøj
Formand Fag og Arbejdes Pædagogiske sektor, FOA
“Supergodt foredrag! Helen greb vores aktuelle forandringssituation og brugte den i sit foredrag til stor glæde og nytte for os. Det blev meget vedkommende, nærværende og ikke mindst morsomt.”
Tina Laurberg
Plejecenter Skovhuset, Hillerød
"Tusind tak for et spændende og humoristisk oplæg. Du har en fantastisk evne til at formidle svære akademiske problemstillinger på en enkel og forståelig måde."
Birgit Rieck
Leder af Socialpsykiatrien, Egedal Kommune
“Almannaverkið Færøerne har hatt fornøyelsen av å høre på et engasjerende og meget vedkommende innlegg fra Helen Eriksen, som satte fokuset på forandringer – de kommer bare, de spør ikke om lov. Almannaverkið yter sosiale tjenester og ytelser til det færøyske folk. Vi er en organisasjon på godt og vel 1.150 mennesker og er tilstede over hele landet. Rent økonomisk fyller vi ca 1/3 av landets samlede budsjetter. Vår virksomhet opplever store forandringer og vi arbeider fokusert for bedre å kunne møte borgeren der borgeren er, med nærvær og vedkommende tjenester. Programmet vi har satt opp nå, som involverer oss alle i virksomheten fra øverste leder til medarbeideren ute på den enkelte institusjon, er en kulturreise som vil strekke seg over 2 år. Det vi erkjenner er jo at nærvær tar ikke lengere tid, det koster ingen ting og det har veldig stor positiv innvirkning på medarbeidere og de borgere som vi skal yte tjenestene til. Med sitt innlegg viser Helen Eriksen, med sitt smittende engasjement og gjennom en rekke praktiske vedkommende eksempler, nettopp dette. Hun viser oss så tydelig og hvordan vi alle holder fast. Det var så meget bedre før. Hun gir oss gode innspill til hvorledes skal vi lære oss å ta et bevisst farvel til det vi ikke kan komme tilbake til. Hun sier “la oss undre oss og være nyskjerrige”. Jeg vil varmt anbefale Helen Eriksen som en meget god og inspirerende foredragsholder og sparringspartner, for de virksomheter som kjenner forandringsbehovet på kroppen.”
Edvard Heen
Direktør for Almannaverkið Færøerne
“Almannaverkið Færøerne har hatt fornøyelsen av å høre på et engasjerende og meget vedkommende innlegg fra Helen Eriksen, som satte fokuset på forandringer – de kommer bare, de spør ikke om lov. Almannaverkið yter sosiale tjenester og ytelser til det færøyske folk. Vi er en organisasjon på godt og vel 1.150 mennesker og er tilstede over hele landet. Rent økonomisk fyller vi ca 1/3 av landets samlede budsjetter. Vår virksomhet opplever store forandringer og vi arbeider fokusert for bedre å kunne møte borgeren der borgeren er, med nærvær og vedkommende tjenester. Programmet vi har satt opp nå, som involverer oss alle i virksomheten fra øverste leder til medarbeideren ute på den enkelte institusjon, er en kulturreise som vil strekke seg over 2 år. Det vi erkjenner er jo at nærvær tar ikke lengere tid, det koster ingen ting og det har veldig stor positiv innvirkning på medarbeidere og de borgere som vi skal yte tjenestene til. Med sitt innlegg viser Helen Eriksen, med sitt smittende engasjement og gjennom en rekke praktiske vedkommende eksempler, nettopp dette. Hun viser oss så tydelig og hvordan vi alle holder fast. Det var så meget bedre før. Hun gir oss gode innspill til hvorledes skal vi lære oss å ta et bevisst farvel til det vi ikke kan komme tilbake til. Hun sier “la oss undre oss og være nyskjerrige”. Jeg vil varmt anbefale Helen Eriksen som en meget god og inspirerende foredragsholder og sparringspartner, for de virksomheter som kjenner forandringsbehovet på kroppen.”
Edvard Heen
Direktør for Almannaverkið Færøerne
"Alle de kommunale barnehagene i Stavanger med nesten 1700 ansatte samlet til oppstartssamling og inspirasjonsdag i Stavanger forum. De kommunale barnehagene er i oppstart av en stor omorganisering av virksomhetsstrukturen. Helen Eriksen hadde i den anledning fått utfordringen med å snakke om hva endringer gjør med oss – både med organisasjonen og med den enkelte medarbeider. Som Helen sier: Endringer spør ikke om lov – de bare kommer! Barnehagene fikk en dag med en sprudlende foredragsholder som evner å holde tak i et stort publikum! Helen byr raust på seg selv, deler troverdig av egne opplevelser og erfaringer, og ikke minst med god og stødig kunnskapsbasert kompetanse som psykolog som fundament. Helen evner å omsette teorier inn i hverdagens hendelser slik at dette blir gjenkjennbart for den enkelte tilhører – og dermed anvendbart for oss alle når vi skal forholde oss til de endringene vi blir utsatt for i arbeidslivet – og kanskje i livet generelt."
Stavanger kommune
"Vi kan anbefale Helen Eriksen’s foredrag omkring forandringer som hun afviklede hos os den 12/10-23. Hun er kompetent og får formidlet nogle værdifulde pointer på en underholdende måde. Man sidder tilbage med et smil på læben og en eftertanke – ”det må vi gøre noget ved hos os” 1½ time fløj afsted."
Ole Holm
HSE Manager Specialist, Norlys
"Helens energi nåede helt ned på de bagerste rækker, og hun fik alle 1300 medarbejdere til at stå med armene i vejret. De positive tilbagemeldinger fra medarbejderne har været overvældende, og vi kan kun sige, at hun fuldt ud leverede lige, hvad vi ønskede!"
Lise Eeg Guldvang
Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg
“Hun er ikke særlig høj, men hun har udstråling som en kernereaktor. “
Kjeld Hybel
Journalist Politiken

Få 10 råd til mere trivsel

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag samtidig mine 10 gode råd til mere trivsel, mening og sammenhæng – sammen med din personlige trivselsstrategi.