Helen Eriksen

Bøger om ledelse
trivsel, mening
& sammenhæng

Frugttræ-strategien

- at give samtidig med at du selv vokser

Levende fortællinger om den nye tids ledelses DNA

Er af Jyllands-posten blevet kaldt årets modigste bog om holistisk ledelse af dig selv og andre i foranderlige paradigmeskifte-tider.


Den engelske udgave af bogen kan bestilles ved at lave overførsel på 299 kr. via MobilePay (tlf. nr. 20776040).

Obs: I beskedfeltet i MobilePay skal du anføre navn, postadresse og din E-mail og vupti, så er der inspirerende læsning på vej til dig.

Den danske udgave kan bestilles på saxo.dk her.

Hvad siger læserne:

Professor emeritus, Ph.D. Steen Hildebrandt:

“En ændret verden kræver ændrede begreber og former. Vi begriber med vore begreber. Verden ændres. Ser vi tilbage på de sidste mange år, er ingen i tvivl om, at der er sket fundamentale ændringer i tankemønstre, indsigt og måder at gøre ting på. Tænker vi fremad, er det straks vanskeligere at rumme omfanget og karakteren af de ændringer, der er ved at manifestere sig, og som vi står over for. Og dog er de færreste i tvivl om, at meget vil være anderledes – bare om nogle få årtier. Meget anderledes!

Om det handler denne bog.

Den handler om bevidsthed. Om ledelse i fremtidens organisation.

Vågne, modige og nærværende mennesker ser tydeligt, at noget er ved at ændre sig – og må ændre sig. Helen Eriksens bog er noget særligt. Den forener det det verbalt-digteriske med det ledelsesmæssige og biologiske og den går langt i sine anelser og formuleringer af, hvad der er på vej, og hvor der ligger visdom gemt. Visdommen ligger i mennesket og i naturen”.

__

Lasse Zäll, Stifinder:

Isaac Newton ser æblet falde fra træet. Det er der, han opdager det. At sandheden altid er enkel og ligetil, og at indsigten kommer, når vi har kontakt til os selv og alt omkring os. Sådan var det med den umiddelbare indsigt om æblet, der falder og forståelsen af jordens tiltrækningskraft.

Så løfter Newton blikket for at se, hvor æblet kom fra og ser meget mere. Insekterne der sværmer omkring frugterne, solens stråler, som giver næring til træet, de stærke og smidige grene, som holder æblerne. Alt det som sker, før den modne frugt falder til jorden.

Nogle år senere skriver Isaac Newton: “Jeg er som en dreng, der leger på stranden, og som finder en sten eller en muslingeskal, som er overraskende smuk, imens sandhedens hav ligger foran mig med så mange spørgsmål, som jeg endnu ikke har fundet svaret på.

Sådan har jeg det med frugttræ-strategien. Den inspirerer mig til at tænke længere for at finde den inspiration og de sandheder, som gør, at jeg bedre forstår alt det, der foregår mellem mennesker og som skaber udvikling”.

__

Jesper Loehr-Petersen, Partner, MacMann Berg:

“Den frugtbare strategi må være den der skaber liv og meningsfuldhed – også for andre.

Denne bog tilbyder os læsere en mulighed for at tænke os selv ind i skabelsen af vores fælles verdener. Den udfordre os med sin store visdom og melodiske sprog til at give slip på det faste og i stedet byde det uventede velkommen. Til at arbejde med og tro på vores intuition.

Den er skrevet til ledere og medarbejdere i organisationer men kan læses af alle.  Frugtræ-strategien lukker op for det værdifulde i at være menneske i en verden fuld af muligheder. Bogen er en fortælling om os alle til os alle. En fortælling der åbner og tilbyder visdom.

Om vi så vil bruge alt det den tilbyder, afhænger af vores villighed til at investere os selv i den visdom”.

__

Anna Iben Hollensberg, Speciallæge i almen medicin, Functional Medicine Practitioner, Swiss Biological Medicine, Heilpraktiker, Silkeborg Medical Center, Danmark:

“Kære Helen

Er ved at læse Frugttræ-strategien.
Og ved du hvad – dén bog er for vild.
Dybt transformerende på den fineste måde – jeg er SÅ vild med din feminine og humoristiske levende-legende fremlægning af noget så komplekst og ubevidst/usynligt. TAK af hjertet fordi du tog dig tiden til at få den frem på kloden her.”

Peter M Clausen, tidligere formand, Bitten og Mads Clausens Fond, Danfoss A/S:

“Innovationen i fremtidens virksomheder kræver et nyt og anderledes mind set, en anden bevidsthed hos menneskene, der skal udtænke det. Der kommer vi ikke hen med vores eksisterende måder at udvikle og se tingene  på. Helen Eriksen’s Frugttræ-strategi giver et spændende og nytænkende bud på, hvordan ledelse og innovation i fremtidens organisationer og virksomheder med fordel kunne se ud”.

__

Peter Russell, videnskabsmand, PhD,  forfatter til The Global Brain
og andre bøger:

“En vidunderlig og særdeles kreativ bog, poetisk, men seriøs, som viser en ny vej frem for mennesker og organisationer”.

__

Hanne Risgaard, journalist og grundlægger af Skærtoft Mølle på Als:

“Jeg har en bænk, hvor jeg på tidlige godtvejrsmorgener drikker min kaffe, mens jeg møde dagens lys. Bænken står i skellet mellem min have og en af vore marker. Fra forår til høst kan jeg derfra følge kornet forvandle sig fra sartgrønne spirer til gyldne aks, og se frugttræerne stå som overnaturligt lysende blomstervæld i daggryet svage lys, til de – uger senere – bugne af modne Belle de Boskoop, Cox Orange, Signe Tillisch og Kongeæble. Der sker noget med én, når man sidder dér! Man fyldes med taknemlighed over en givende natur og en mangfoldig verden – en natur og en mangfoldighed, som er under pres, fordi vi mennesker har forbrugt den i en ubegavet forestilling om, at dens resurser er ubegrænsede. I dag ved vi, at sådan hænger det ikke sammen, og dén nye bevidsthed giver os alle et ansvar og en pligt til at handle. Det er det ansvar og den pligt, Helen Eriksen beskæftiger sig med i denne bog, hvis smukke budskab er, at vi – enkeltindivider, ledere, medlemmer af fællesskaber, organisationer og samfund – selv vokser og modnes, når vi tager vare på og giver til den verden, vi alle er en del af”.

Giv mens du vokser

Fra travlhed til trivsel

Pt. udsolgt fra forlaget og under genoptrykning, fås som e-bog og lydbog hos saxo

Få mere overskud ved at ændre på dine vaner. Helen Eriksen har i mange år arbejdet med at øge trivslen på arbejdspladser. Hun giver både en logisk og menneskelig forklaring på, hvorfor vi reagerer, som vi gør i pressede situationer, og fortæller ikke mindst, hvad vi kan gøre anderledes.

Vi må ikke give alt, hvad vi har i os uden at blive ladt op. Vi skal give, så vi vokser som mennesker og får mere overskud. Psykolog, cand. psych. Helen Eriksen er ikke uden grund en af landets mest aktive og benyttede kvindelige foredragsholdere. Hun har en fantastisk evne til at formulere sig i klare billeder, som alle kan forstå og blive inspireret af. Helen har mere end 30 års praktisk og teoretisk erfaring med forandringsprocesser, stress og trivsel. Hun er rådgiver for en lang række større og mindre private og offentlige virksomheder i Danmark, Schweiz og Tyskland.Hvad siger læserne:

“En meget læseværdig bog, der virkelig giver en aha-oplevelse i forhold til følelser omkring organisationsforandringer, hvor Helen Eriksen virkelig rammer plet”

Lektør: Jette Landberg.

__

“Giv mens du vokser er fantastisk og en af de bedste bøger jeg har læst. Jeg “træner” ledere i personligt lederskab og I at blive bevidste omkring dem selv og deres medarbejderes mekanismer, Og når vi starter forløb, så anbefaler jeg meget at de læser din bog. Så når vi hurtigere frem til at tale samme sprog. Bogen er humoristisk og rundt om mange emner om, hvordan vi bliver mere bevidste og så er den fyldt med gode værktøjer, der er nemme at forstå og fulgt op med gode eksempler og historier. Du skriver super godt. Jeg elsker at læse dine bøger.”

Lise-Lotte Bonné.

__

“Kære Helen. Jeg har haft det enormt morsomt , grinet og grinet her til formiddag imens jeg har læst din bog. Det gik hurtigt..og undres over hvor hurtigt…tænk hvor dygtig du er til at formidle så – “Heavy Stuff”, SÅ underholdende og let forståeligt. Stort altså… Tak for det. Og, ja dermed ikke sagt jeg er færdig med bogen, nææææe der er meget at tá’ fat på her på eget matrikkel nr, så det vil jeg fortsætte med og nu med din bog som et godt redskab. Tak for det.”

Designer og indretningsarkitekt, Karin Jersing

Og ps. så må jeg tilføje, at: DET der er så fedt, er vitterlig at opleve ” You Walk your talk”.

__

“Helen Eriksen bruger en genial kombination af visualiserende billedsprog og overraskende hverdagsprog i sin formidling. Først lagrer læsningen af ord sig i hukommelsen, OG så dagen efter en god nats søvn opdager man, at hjernen kører i nye mentale spor af tanker. Tusind tak Helen for at du også skrev ‘GIV mens du vokser.”

Journalist, Jette Tybjerg.

__

“Bogens forfatter er ikke en Helen ”Hvem som helst”. Helen Eriksen har flere udgivelser bag sig, den sidste er fra 2008 og hedder ” Forandringer spørger ikke om lov”. Hun er uddannet cand.psych. i 2009 og kunne, inden hun var færdiguddannet, præsentere et cv, der næsten kunne tage pusten fra enhver.  Hun er en af Danmarks mest populære foredragsholdere, og Helen Eriksen (HE) har i mere end 25 år arbejdet med trivsel og forandringer af organisationskulturen på arbejdspladsen. Det gælder både for offentlige organisationer samt private virksomheder, som bl.a. Novo Nordisk og Danfoss.

Hvem har ikke følt sig udbrændt efter en arbejdsdag? Det er nok de færreste, der kanbenægte dette. Denne bog, ”Giv mens du vokser” med undertitlen” fra travlhed til trivsel”, handler om de psykologiske samspil på en arbejdsplads. Den handler også om at blive mere bevidst om egne og andres reaktioner og vaner. Således at vores liv ikke ender i en negativ spiral på arbejdspladsen og i privatlivet. Det handler om at give, samtidig med at du også vokser som menneske.

I bogens første kapitel bliver der givet et meget sigende billede på, hvordan vi skal give og samtidig selv vokse. HE kalder det ”frugttræ-strategien”. Frugttræer giver frugt, samtidig med at de selv vokser.

Bogen igennem er der eksempler på, hvordan vi agerer på arbejdspladsen, hvad enten vi har ja- eller nej- hatten på. Der er desuden casestories fra det virkelige erhvervsliv, og det gør bogen meget levende, da noget af det teoretiske stof kan virke tørt, men til gengæld giver bogen en stor troværdighed med referencer til hvert kapitel.

En af de mere morsomme episoder er, da HE ankommer til en virksomhed i Tyskland. Hun har hjemmefra fået at vide, at en sammenlægning af tre virksomheder skal have et boost i motivation. Da hun ankommer til virksomheden (lige under finanskrisen), får hun stukket en anden opgave i hånden – nemlig afvikling. Hvordan hun håndterer oplægget til denne opgave, skal du som læser selv have fornøjelsen af at læse – men det får gang i smilerynkerne.

Bogen handler også om, hvordan vi selv skal tage ansvar for vores trivsel på arbejdspladsen. Vi skal selv blive bedre til at lytte til vores egen mavefornemmelse og ikke mindst de signaler, vores krop udsender. Således at vi lige finder ud af, om vi er glade eller har for travlt og trænger til at geare lidt ned. Mistrivsel på en arbejdsplads kan ofte føre til stress, men det handler også om at stoppe op et øjeblik og lytte til de andre.

I bogens sidste kapitel er der forslag til forskellige øvelser, som HE selv bruger i sit arbejde, når hun får til opgave at skabe bedre trivsel på arbejdspladsen.

Det er absolut en meget givende bog, som alle kan have gavn af at læse, og jeg kunne ønske denne bog havde en fast plads i alle virksomheder, så medarbejderne kunne læse i den efter behov. Den er fint opbygget, med et nyttigt noteapparat og et fyldestgørende stikordsregister.”

Anmeldelse fra Magasinet: Astrologi, Karl Aage Jensen.

Mere mening

Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare

Helen Eriksen’s seneste bog ’Forandringer spørger ikke om lov de kommer bare’ i bogserien MERE MENING handler om forandringer og forandringspsykologi, om hvordan vi reagerer på forandringer, hver især og sammen. Den giver nogle praksisnære bud på, hvordan vi på arbejdet og i privatlivet – med en større forandringspsykologisk grundviden, i arbejdet med den mange intelligenser, originalitet og innovation – kan blive langt bedre til at rumme og forholde os til forandringer, så vi støtter os selv og hinanden  i at give samtidigt med at vi selv vokser.

Som leder bliver man via bogen klædt på til at kunne aflæse og forstå sig selv, sine medarbejdere og sin organisation i den strøm af forandringer, som vi konstant udfordres af. Og man får gennemgået en række effektive ledelsesmæssige værktøjer til at navigere i landskaberne af forandring og stigende kompleksitet og ikke mindst til hvordan man som leder skaber mere mening for sine medarbejdere.

Bogens hovedformål er med sit indhold at give ledere og medarbejdere nogle fælles forandringspsykologiske referencerammer, der kan være medvirkende til at skabe bæredygtige forandringsprocesser, øget trivsel, livskvalitet og sammenhængskraft hos den enkelte og i organisationen som helhed. Dens indhold er baseret på 20 års praksiserfaring med forandringsprocesser fra ind- og udland og er underbygget af nyeste forskning på områderne innovation, hjerneforskning, optimeret læring, stressforebyggelse.

Forord af Professor Steen Hildebrandt og Innovationschef hos LINAK: Claus Rode

Obs: pris 289,00 kr. Køb via mobilepay: 20776040. I beskedfeltet i MobilePay skal du anføre navn, postadresse og din E-mail og vupti har du indenfor 3 dage inspirerende vinterlæsning.

Få 10 råd til mere trivsel

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag samtidig mine 10 gode råd til mere trivsel, mening og sammenhæng – sammen med din personlige trivselsstrategi.