Helen Eriksen

Helen Eriksen

CV

Navn: Helen Eriksen
Mobil: 20776040

Erhvervsmæssige baggrund

Speaker på SAND (Science And Non Duality) conferencen, august i Titignano, Italien og oktober i San Jose, USA om min bog, teori og praksis i ”Frugttræ-strategien – Giv mens du vokser, når nu alt hænger sammen, hvorfor så ikke la’ det. Om den nye tids ledelses- og selvledelses paradigme.”

Speaker på SAND (Science And Non Duality) conferencen, USA om min bog, teori og praksis i ”Frugttræ‐strategien – Giv mens du vokser, når nu alt hænger sammen, hvorfor så ikke la’ det. Om den nye tids ledelsesparadigme.”

Samling af kursus-, psykolog- og coaching praksis aktiviteter på Sandagergård, Bogense, Fyn. Praksis fortsætter i Århus.

Keynote speaker på flere danske konferencer omkring arbejdsmiljø.
Mit indlæg: arbejdsglæde – hvad er egentlig meningen, udfra nyeste forskning på området.

Udgivelse af bogen GIV mens du vokser – fra travlhed til trivsel, på Lindhardt & Ringhof.
Underviser på CBS i det internationale program for kvindelige ledere ”Leading women”.

Keynotespeaker på international Novo Nordisk konference, London.
Mit indlæg: The psychological dynamics behind sustainable motivation and well-being.

Ansvarlig for ”det indre lederskab”, på Kaospilotuddannelsen, Bern, Schweiz.

Keynote speaker på IAPOP konferencen, Zürich. 500 projektledere fra 50 lande. Mit indlæg: ”the fruit-tree strategy – giving while growing”.

Gennemgående inspirator og underviser på projektet: ”Energi til ildsjæle” i Rebild kommune, støttet og efterfølgende meget rost af Ministeriet for by, bolig og landdistrikter.

Lancering og afholdelse af master class kurset i bæredygtig selv-ledelse: CHIEF-GET-TOGETHER ® – når høvdinge mødes, for at komme ind til kernen.

Starter psykolog praksis i Århus.

Uddannnelse af trænere og undervisere til HE’s nye uddannelse i bæredygtig ledelse og selv-ledelse i fremtidens erhvervsparadigme – LEADER’s JOURNEY ®.
Udgivelse af første del i bogserien MERE MENING med forord af professor Steen Hildebrandt, med titlen ”Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare”.
Intensiv kursus-,foredrags- og rådgivningsvirksomhed.
Gennemførelse af større forandrings- og fusionsproces på Kantonhospitalet i Basel, Schweiz (fem speciallaboratorier til ét centrallaboratorium)
i samarbejde med schweizisk kaospilot og samarbejdspartner Matti Straub, www.changels.ch. Nuværende rektor for Kaospiloterne, Schweiz.
Gennemførelse af større forandringsproces på Danfoss’ interne kommunikationsbureau G1 – fra organisation til organisme, du er forandringen.
Uddannelse af verdens første frugttræ-strateger – fremtidens holistiske ledere, på Danfoss A/S.
Begge dele udfra teori-indholdet HE’s bog Frugttræ-strategien – at give samtidig med at du selv vokser – om forandringer og fremtidens ledelse i det nye erhvervsparadigme.
På JP’s Erhvervsforlag: Udgivelse af ”Frugttræ-strategien – at give samtidigt med at du selv vokser. Fortællinger fra levende systemer”.
Med forord af Professor og forfatter Steen Hildebrandt, Handelshøjskolen Århus, og musik af Niels Lan Doky.
TV-debattør i det ugentlige debatprogram ”Synspunkt” på DR1.
Fast klumme-skriver i HR magasinet Kubus – nu PS4.
BEYOND www.going-beyond.dk.Grundlægger, daglig leder af BEYOND – international erhvervspsykologisk virksomhed med et helhedsorienteret, integrativt udgangspunkt. Foredrag, kurser, leder coaching, motivation, inspiration, processer med helhedsorienteret, integrativt fokus på såvel individuelle som organisatoriske forandringsprocesser, trivselsskabelse, stressforebyggelse, stresshåndtering, bæredygtig ledelse og organisationsudvikling.
Uddannelses- og udviklingsleder på Brusgård Produktionshøjskole.
Undervisningsansvarlig. Udarbejdelse af nye uddannelseskoncepter og pædagogiske retningslinier.
Ansvarlig for udvikling af skolens profil og den internationale afdeling. Markedsføringsansvarlig.
Opsagde den 30.6.96 mit job som uddannelses- og udviklingsleder på Brusgård Produktionshøjskole, da jeg grundet politiske, kommunale beslutninger for skolens fremtid aldrig kom til at arbejde med de arbejds- og indsatsområder, som i sin tid var afgørende for at acceptere stillingen.
KaosManagement, Århus.
International projektleder og udviklingskonsulent.
Ansvarlig for de tysk-talende lande.
Udvikling, planlægning og afvikling af forandrings- og innovationsprocesser, grænsebrydende undervisningstilbud og uddannelseskoncepter.
Motivation, inspiration, personlig udvikling, lederudvikling, teamtraining, organisationsudvikling.
Foredrag, kurser, konferencer og seminarer. Danmark og Europa.
Skolen for Økologisk Afsætning, Risskov.
Journalist og redaktionel medarbejder på pilotprojektet nyhedsbrevet “Økologisk afsætning”.
Et nyhedsbrev omhandlende trends og tiltag i afsætningen af økologiske og miljøvenlige produkter i Danmark og Europa.
Nyhedsbrevets målgruppe var dagligvarekæder, uddannelsesinstitutioner,
økologiske foreninger, sammenslutninger, politiske beslutningstagere etc.
Grundlægning af det åbne kropsuniversitet. Kurser i helhedsorienteret tilgang til krop, kost, psyke og erhverv.
Freelanceaktiviteter omkring afsætning af økologi, personlig udvikling, motivation, inspiration, rådgivning.
Eksportakademiet, Århus/Urtekram A/S, Mariager.
Uddannelse til akademiøkonom i International Business. Trainee/eksportmedarbejder hos Urtekram A/S.
Ansvarlig for marketing og eksport af økologiske og miljøvenlige produkter til Tyskland, England og Japan.
Institut for Humaniologi
Selvstændig kursus-, rådgivnings- og forlagsvirksomhed.
Grundlægger, daglig leder, underviser, motivator, inspirator.
Holistiske kurser, foredrag og rådgivning i personlig udvikling, personale- og lederudvikling, udformning af uddannelseskoncepter for virksomheder, uddannelsesinstitutioner m.m.
Meditation, yoga, åndsvidenskab, de mange intelligenser, krop/kost/psyke. Intuitiv intelligens.
Udgivelse af bøgerne: ”Livets træ – og menneskets rødder – 1 og 2” sammen med Gunnar Nielsen
Gerlev Idrætshøjskole.
Højskolelærer i psykologi, filosofi, livskvalitet, bevægelse, krop-kost-psyke, yoga, meditation, yogasvømning, massageformer. Brobygning mellem videnskab og bevidsthed. Udgivelse af bogen: ”Hjælpen fra kroppen”, sammen med Gunnar Nielsen.
Frivillig spejderleder, KFUK, Asserballeskov trop (tropfører, Tove Frederiksen).

Erhvervsmæssige baggrund

5 dages stilhedsretreat, Florida, Center for MIndfulness, USA, hos Beth Mulligan og Jon Aaron.
 
Aarhus Universitet, Dansk Center for mindfulness, Practikum 2, ifm min uddannelse som lærer i MBSR (Mindfulnessbaseret Stress Reduktion (5 dage)
 
9 dages stilheds retreat ifm uddannelse på Aarhus universitet/Umass til instruktør i Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) med Melissa Myozen Blacker, Roshi and David DaeAn Rynick, Roshi, 10.‐19.August.
 
The Sutras of Science: Science and Nonduality Retreat, 1.- 6. February, Esalen Institute, CA, USA With Deepak Chopra, Peter Russell, Robert Thurman, Michael Murphy, Menas Kafatos, Richard Miller, Catherine Pepin & Francis Lucille
 
Påbegynder uddannelse i Mindfulness Based Stress Reduction på Århus Universitet/Umass.
 
Påbegynder uddannelsen i Functional Medicine, (Integrativ medicin) hos The Institute for Functional Medicine USA.
 
7 dages MBSR – Mindfulness Based Stress Reduction programme retreat med Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli, afholdt på Fuglsøcentret, DK.
 
Gennemførelse af lederkurset: ”Creative Leadership”, Kaospiloterne, DK.
 
Afslutning af psykologistudium, cand. psych., Århus Universitet.
 
Udgivelse af bogen ”Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare” – 1 del af bogserien MERE MENING.
 
BA i psykologi, Århus universitet.
 
Deltagelse i den internationale konference ”Human Mind – Human Kind”, på Århus Universitet, psykologisk institut. Om de seneste tendenser og nyeste viden omkring evolutionspsykologi og komparativ psykologi.
 
Gennemførelse af Spiraldynamics integral certification level 2 og 3 hos den amerikanske psykolog og forfatter Dr. Don Beck.
 
Genoptagelse på Psykologistudiet, Århus Universitet.
 
1 uges intensivt kursus i Denver, Colorado i Integral Leadership hos filosof, videnskabsteoretiker og forfatter Ken Wilber.
 
Gennemførelse af Spiraldynamics integral certification level 1 hos den amerikanske psykolog og forfatter Dr. Don Beck. Kursus i et integrativt og holistisk orienteret psykologisk redskab, model, system til at læse kulturer, samfund og mennesker udfra deres memetiske, kulturbærende værdier snarere end udfra deres politiske, religiøse eller anden baggrund. Dr. Don Beck samarbejder med én af verdens førende og mest læste moderne filosoffer amerikaneren Ken Wilber, der er fremkommet med den nu meget udbredte ”quadrant.model” til at aflæse mennesker, organisationer, relationer ud fra et integrativt synspunkt.
 
Skrivning og udgivelse af bogen: Frugttræ-strategien – at give samtidigt med at du selv vokser. En fremtidsvision, der bare ikke kunne holde mund. En bog om forandring og fremtidens ledelse og organisationsstrukturer. Forord af Professor Steen Hildebrandt. Med musik af Niels Lan Doky. Forlag: Jyllandspostens Erhvervsforlag.
 
Årligt tilbagevendende speaker om bæredygtig ledelse af dig selv og andre på den internationale kvindeleder-konference WIN
 
Speaker på den internationale konference ”Business and Consciousness”, Puerto Vallarta, Mexico, om emnet ”Vigtigheden af bevidste rollemodeller i erhvervslivet”.
 
Deltagelse i samme konference, samme sted i november.
 

Deltagelse i konferencen ”Business and Consciousness”, i Puerto Vallarta, Mexico. 450 mennesker fra hele verden var sammen om at udforske de sidste nye strømninger på det erhvervspsykologiske område.

Deltagelse i kurset: konfliktfri ledelse arrangeret af SEB, erhvervspsykologisk rådgivning med hvem jeg har et netværks-samarbejde. (Se evt. deres hjemmeside: www.sebgruppen.dk)

Uddannelse til “Silver licenced” – aerobic instruktør, ved daværende indehaver af og aerobicinstruktør i Aerobixen, Århus, Dorte Møller. (nu opkøbt af én af de større fitness kæder).

“Way of the Peaceful Warrior”.

“Way of the Peaceful Warrior”.

Kursus i USA i kampsport, mod og personlig udvikling med Dan Millman, amerikansk forfatter og universitetslektor.

Kursus i indianske traditioner hos den amerikanske shaman Hawk.

Kursus i “Hjernens og kroppens iboende muligheder og ressourcer og veje til fremelskelse af dem” ved den svensk/amerikansk hjerneforsker Björn Merker.

1992 – 1994
Diverse kurser i personlig udvikling og kommunikation hos Art Reade amerikansk psykolog og indianer.
1992 – 1994
Diverse kurser i personlig udvikling og kommunikation hos Art Reade amerikansk psykolog og indianer.
Skandinavisk Astrologiskole, Astrologihuset, Valby – fulgte de første års semestre på astrolog-uddannelsen.
Intensivt franskkursus af en måneds varighed på L’institut E.L.F.C.A,
Hyeres, Toulon, sommeren 1991.
14 dages studie/legat ophold på en fransk handelsskole i Marseilles.
Eksportakademiet, Århus. Akademiøkonom i international handel –
Salg og marketing, erhvervsøkonomi, afsætning, eksport.
Organisation, erhvervspsykologi, kulturelle forskelle, mødeledelse.
Tysk, engelsk, fransk.
Engelsk studier, Århus universitet.
Skrivning af 2 bøger om personlig udvikling. Livets Træ- og menneskets rødder, om hvordan mennesket udvikler sig i 7 års perioder. Inspireret af Rudolf Steiner og den danske åndsvidenskabelige forsker Martinus. Skrevet sammen med Gunnar Nielsen.
8 måneders ophold på Gerlev Idrætshøjskole. Herunder 4 måneders instruktøruddannelse i Gymnastik, bevægelse, bevægelsespsykologi. 4 måneders kursus i “Idræt og sundhedspædagogik”.
8 måneders ophold på Gerlev Idrætshøjskole. Herunder 4 måneders instruktøruddannelse i Gymnastik, bevægelse, bevægelsespsykologi. 4 måneders kursus i “Idræt og sundhedspædagogik”.

Nysproglig student fra Amtsgymnasiet i Sønderborg.

Vil du høre mere om Helens foredrag og kurser?

Så skriv direkte til Helen Eriksen via formularen her.

Få 10 råd til mere trivsel

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag samtidig mine 10 gode råd til mere trivsel, mening og sammenhæng – sammen med din personlige trivselsstrategi.