Helen Eriksen

Derfor udvikler du hjernen, når du faster

Avanceret fastekursus

Fast dig fri – og find ind til din kerne

Fra den 17. juni – 23. juni, 2022
Fra den 10. september – 16. september, 2022 – udsolgt
Dato for 2023: 9.-15. juni

” Hvad øjnene er for den ydre verden, er hvad faste er for den indre verden.” – Mahatma Ghandi

“Faste er det største lægemiddel – den indre læge.” – Philippus Paracelsus, én af de tre fædre til den vestlige medicin

(se referencer nederst)

På det avancerede fastekursus tager vi udgangspunkt i vore oplevelser på begynder kurset. Så derfor forudsætter deltagelse I det avancerede fastekursus at du har deltaget i begynderkurset.

Det er atter en uges intensivt kursus hvor:

 • Du er hver dag, sammen med de øvrige kursusdeltagere, kommer ud på længere gå- og vandreture i den skønne natur.
 • Du befinder dig i smukke omgivelser karakteriseret af ro, stilhed, højt til loftet og skøn natur.
 • Du kommer helt ned i gear og stresser totalt af. Du bliver vitaliseret og får fyldt batterierne op.
 • Du forkæles dagligt med afspænding, yoga, meditation, massage og fodbad.
 • Du får med udgangspunkt I en helhedsforståelse viden om den nyeste forskning og praksis indenfor sundhedspsykologiske emner – krop, ernæring, psykologi.
 • Du får mulighed for på slutningen af fasten at gennemgå en udrensende lever- og galdestenskur.
 • Du finder ind til kernen af dig selv med ro, selvindsigt, glæde, humor og latter.
 • Du udvider din hjernekapacitet, forbedrer din sundhedskvalitet og øger din livskvalitet.
 • Du investerer i dig selv, dit velvære, dit selvværd, din integritet, din trivsel.
 • Du faster og udrenser i fem dage på økologisk grønsagsafkog, urteteer, friskpressede grønsagsjuicer.
 • Du får så meget fysisk og psykisk overskud, selvindsigt og energi, at det helt udansk trodser både janteloven og tid tider måske ligefrem tyngdeloven.
 • Du lærer om stresshåndtering, ukuelig robusthed, trivsel og selv-ledelse af verdensmestrene: kroppen og naturen.


Kursusleder og underviser er psykolog, cand.psych. Helen Eriksen, der også er forfatter og international foredragsholder med over 30 års erfaring som kursusholder, ernæringsvejleder og kropsterapeut. Helen har selv fastet, mediteret og dyrket yoga i over 30 år og har i lige så mange år udfra en funktionel medicinsk og helhedsorienteret tilgang skrevet bøger, afholdt kurser I faste, yoga, mindfulness og sundhedspsykologi og tilbudt coaching og rådgivning om lederudvikling, personlig udvikling, trivsel, selvmotivation, sundhedspsykologi – krop-kost-psyke forhold, stressforebyggelse, og om hvordan vi mest opbyggende forholder os til forandringer. Helen bruger derudover en del af sin tid på trivselsskabende processer og på at coache og supervisere ledere og medarbejdere i den offentlige og private sektor i ind- og udland om ledelse af sig selv og andre ud fra et helhedsperspektiv.

Kursuspris: 6.900,00 kr. inkl. moms, kost, logi, undervisning. Du medbringer selv sengelinned og håndklæder.

Varighed: 17. juni – 23. juni, 2022. Med ankomst mellem 17.00 og 18.00. Slut den 23. juni, kl. 14.00.

Andet praktisk:

Adresse: I år foregår sommer kurserne i Sønderjylland, på Als, helt præcist på “Nygård”, den smukke tidligere Skovfogedbolig, der ligger skønt beliggende med udsigt til havet og lige op ad Nørreskoven, i første række – et stenkast fra stranden. Man falder simpelthen i søvn til lyden af havet. Nørreskovvej 41, 6340 Nordborg. www.nygaard-als.dk

Transport: Tog til Sønderborg. Derfra 10 min gang til busstationen, hvor der går busser mod Nordborg. Vi henter efter aftale på endestationen i Nordborg mellem 16 og 17. Rejseplanen kan være en god hjælper ift rejseplanlægning.

Der er på dette års kurser plads til 14 personer på hvert af kurserne. Så tilmelding er efter først til mølle princippet. Sidste år solgte både begynder- og fortsætterkurset ud to timer efter offentliggørelse af datoerne.

Yderligere information: kontakt Helen Eriksen: message@going-beyond.dk, tel: 20 77 60 40.

cropped-0161_B-kopi.jpg
Har du spørgsmål til mit avancerede fastekursus?

Du er altid velkommen til at kontakte mig direkte via formularen for afklaringer vedr. mine kurser.

“I år besluttede jeg at løbe linen ud og gennemføre en uges avanceret fastekursus sammen med Helen. Lange, daglige vidunderlige gåture i de fantastiske naturskønne omgivelser, kombineret med leverudrensende praksis og dybe samtaler om alt det, der opstod i os, gjorde denne uge til noget helt særligt. Den bar mig let og sikkert ind i en transformativ periode i mit eget liv, hvor jeg står fast og sikkert forankret. Renset for tidligere tvivl og modstand mod at afsløre noget dybere i mig selv. Helen er vores strålende, kærlige, nænsomme og støttende guide til de domæner, der har med os selv at gøre – og også en stor tak for lækkert citronvand , varme og omsorg. Jeg vender tilbage!
Nynne
“Jeg deltok på advanced fastekurs i 2016 og det var en riktig god opplevelse. Mitt behov for stillhet, bevegelse, hvile, godt selskap og næring ble i høy grad ivaretatt. Vi vandret i den smukkeste natur. Jeg følte i stor grad at jeg var på en smuk sommerferie i det beste selskap. Tusen takk for en fornyende og livsbekreftende opplevelse.”
Kristin
”Min krop og mit sind bliver massivt påvirket af ro. Jeg kan høre og mærke mig selv. Et alt for sjældent møde i hverdagen. Det sker indefra gennem fasten og mindre meditationer. Udefra gennem opholdet og gåture i smukke landskaber. Jeg er ikke sikker på hvordan det virker. Men jeg er sikker på at jeg skal afsted igen!”
Tina Pipa

Få 10 råd til mere trivsel

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag samtidig mine 10 gode råd til mere trivsel, mening og sammenhæng – sammen med din personlige trivselsstrategi.