Helen Eriksen

Temadage, workshops & processer

Jeg skræddersyer forandrings- og trivselsprocesser til formålet for virksomheder og institutioner. Det kan være en inspirationsdag, en uge eller et længere forløb, der strækker sig over et halvt år til et helt år.

Indholdet kan eksempelvis handle om forandringspsykologi i teori og praksis, skabelse eller genskabelse af professionelle læringsfællesskaber, bevidstgørelse og justering af eksisterende, begrænsende grundantagelser, arbejdsglæde, innovation og kreativitet, anvendelse af positiv psykologi i et trivselsskabende arbejdsliv.

Helen
Har du spørgsmål?

Så skriv direkte til Helen Eriksen via formularen her.

Referencer

Tema: TRIVSELSKULTUR i Erhvervshus Sydjylland

CEO, Jacob Chr. Nielsen, Erhvervshus Sydjylland.

Tema: Forandringer og trivsel samt konfliktløsende kommunikation

“Vi havde hyret Helen til at facilitere en dags-workshop for vores projekterings-afdeling. Temaet for dagen var ”Forandringer og trivsel samt konfliktløsende kommunikation”. Vi havde håbet på en underholdende og lærerig dag, og begge forhåbninger blev indfriet til fulde. Helens humoristiske tilgang til emnet spredte sig til smilebåndet og de sjove aktive øvelser der var indlagt, fik os alle til at grine og løsne op. Vi blev introduceret til Helens egenudviklede transformationsmodel, hvor vi – via gruppearbejde – fik omsat mange af vores ubevidste, og uhensigtsmæssige, grundantagelser omkring forandringer, til bevidste og praktisk anvendelige leveregler. Med disse som månedlige fokus-områder har vi let kunne komme i gang med at arbejde med kulturen hjemme i afdelingen. Jeg kan anbefale Helen til alle der synes det med at overkomme forandringer er en udfordring og som ønsker praktiske, let anvendelige redskaber serveret på en varm og underholdende måde.” 

Allan Hauge Pedersen, Projekteringschef, Ambercon.

Tema: Psykologien bag at motivere de umotiverede

“Vi underviser ledere af offentlige institutioner på masterniveau. På et tidspunkt bad et af vore hold om at få dækket et problem mange institutionsledere står med, nemlig en gruppe umotiverede medarbejdere, der har mistet gejsten. Vi talte med Helen om muligheden for, at hun kunne dække emnet. Det gjorde hun så englene frydede sig.
Helens tilgang til emnet var, at manglende motivation kunne skyldes ganske forskellige forhold og at måden den umotiverede skulle tackles på, var helt afhængig af årsagen. Nogle mister motivationen fordi de ikke (mere) mestrer deres opgave; andre føler sig grundlæggende uretfordigt behandlet af ”systemet”; atter andre oplever, at alle de værdier de hidtil har stået for og som har givet mening til deres arbejde, er ved at blive hældt ud med badevandet.
Helen leverede lige det, vi havde aftalt og forventet; men vigtigere, vores deltagere kom fra sessionen med Helen med en række direkte anvendelse redskaber og gode råd.”

Professor Emeritus Poul Erik Mouritzen, SDU
Adjungeret professor Jørgen Søndergaard, SDU

Temadag: Forandringspsykologi og mindfullness

“Helen Eriksen afholdt en særdeles inspirerende temadag omkring forandringspsykologi og mindfulness for omkring 50 medarbejdere i Aalborg Kommune. Helen formår på bedste vis, at bringe emner, som for nogen kan være særdeles langhåret, ned på et niveau, hvor alle kan være med uanset køn, profession og alder. Hun er en inspirerende foredragsholder, som formår at omsætte et kompliceret emne til lette og håndgribelige værktøjer til brug i en travl hverdag – og som samtidig kan anvendes i både arbejdsrelateret øjemed og i privatlivet.

I en afdeling med mange stærke mennesker er der ofte run på, og arbejdskulturen er præget af, at vi som kolleger har stor indflydelse på hinanden både på godt og ondt. Temadagen med Helen har skabt en bevidsthed om denne kultur, og hvordan vi som kolleger kan skabe plads til at forandre denne kultur på bedste vis.
Helen er ikke kun faglig kompetent – hun udstråler endvidere en sprudlende energi, som er fængslende for hele forsamlingen. Helen er uden tvivl anbefalelsesværdig. Tak for en god og inspirerende dag.”

Grith Larsen Kvist, Socialrådgiver, Socialcenter Ung, Aalborg Kommune.

Temadag: Udvikling af resiliens, livsduelighed og modstandskraft

“Vi er et botilbud for mennesker med normbrydende adfærd, og som medarbejder fordres det, at du er i stand til at tage vare på egen sundhed og generelle egentilstand. 

For at styrke medarbejdernes egentilstand har vi haft Helen Eriksen til at undervise alle medarbejdere over 2 dage i sammenhængene mellem krop, kost og psyke – og sikke en oplevelse :-). Helen er en blændende formidler af en meget stor viden og indsigt. Med sprudlende, energifyldt og humoristisk tilgang formår Helen at gøre ellers svært tilgængeligt stof simpelt og vedkommende. ALLE medarbejdere var aktive –  Helen formår simpelthen at komme ud til hver enkelt medarbejder. Da Helen er utrolig respektfuld og anerkendende og samtidig formidler med dynamik, gennemslagskraft og en humoristisk og lige-på-kornet tilgang, som er en stand-up komiker værdig, så skabes der en atmosfære af genkendelighed og vedkommenhed. Vi mærker, at vi er i samme båd. Der er intet formynderi og bedreviden, men derimod etablering af et fælles rum, hvor vi alle bliver bevidstgjort om en flerfoldighed af muligheder, som vi selv har indflydelse på.

Alle medarbejdere følte sig bemægtiget, inspireret – og fyldt med nye handlemuligheder. Vi giver derfor vores varmeste anbefaling til Helen. Sikke en viden, sikke en formidling, sikke en herlighed. Prøv det :-)”

Forstander Lisbeth Nørgaard, Botilbuddet Lyngdal, Birkerød 

To døgns seminar på Sandagergaard for lærere ved Faaborg–Midtfyn Ungdomsskole.

“I mødet med særlige omgivelser og særlige mennesker har vi flyttet os i vores egen forståelse af os selv og den virkelighed vi agerer i. Sandagergaard udgør en perfekt ramme for den mindre gruppe. Det tilføjer undervisningen noget særligt, når man i det højloftede rum hører ildens knitren fra den åbne pejs. Som gæster møder man en udtalt venlighed og generøsitet. Maden som er økologisk og vegetarisk, var ved vores seminar super lækker og veltilberedt og selv de mest inkarnerede ”kødspisere” overgav sig og nød måltiderne.

Helen Eriksen underviste i forandringspsykologi og mindfulness. Helen er med sin udtalte kropslighed og høje energiniveau en blændende formidler. Hun formår, at formidle et relativt kompliceret stof således, at det bliver let tilgængeligt og hun indgår i dialogen med gruppen på en yderst nærværende og validerende måde.

Det var en udsøgt fornøjelse. Varme anbefalinger herfra.”

Henrik Karup, Pædagogisk Souschef, Faaborg–Midtfyn Ungdomsskole

Temadag om mindfulness i hverdagen.

“Kære Helen.

Så vågnede jeg lige her til morgen til solskin og mere frisk og udhvilet end jeg længe har følt mig. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det skyldes din dejlige positive energi og fantastiske mindfulness øvelser i går. Som jeg også sagde i går, var det en på alle måde super personaledag. Du indfriede alle forventninger. Tak for din tilstedeværelse og dit totale nærvær. Du brændte SÅ meget igennem med dit budskab.”

Gitte Bjørn Johannesen, Institutionsleder, Institution Åløkke – Provstegård, Odense

Få 10 råd til mere trivsel

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag samtidig mine 10 gode råd til mere trivsel, mening og sammenhæng – sammen med din personlige trivselsstrategi.