Om Sandagergaard
The Eriksen Institute – bridging science & consciousness

.
Sandagergaard er et lille gods med to fløje, hvor den ene stammer fra 1600 tallet og den anden fra 1700 tallet. Her er meget smukt og roligt, vi er omgivet af meget vand til alle sider i kraft af en ”andedrevet” voldgrav (de hygger sig, ænderne).

HVAD:
I og med at ”der er højt til loftet” både inde og ude inviterer stedet til fordybelse, refleksion, personlig udvikling, til at gøre noget godt for sig selv. Det inviterer også til at finde eller genfinde glæde, geist, mening, formål, kald, så vi naturligt og kærligt kan blive mindet om, hvordan vi nu og frem undgår at presse citronen for hårdt, og i stedet arbejder på at gøre det til en vane, at give samtidigt med, at vi vokser af det. Kursusaktiviteterne har fokus på at inspirere dig til at anskue og bruge din krop og din bevidsthed, dine evner, lederevner på måder, der skaber fornyet fokus, større livsglæde, øget energiniveau og livskvalitet.

HVORDAN:
Efter i mange år at have ledt efter et kursussted (havde mit eget kursussted på Fyn i Gamborg, v. Middelfart fra 1984 til 1989), har jeg nu efter 25 år i en lejlighed i Højbjerg ved Århus rykket teltpælene op med den intention at realisere en mangeårig vision om at etablere et kursussted, hvor mennesker, medarbejdere og ledere kan komme og finde stærk og meningsgivende inspiration og motivation, finde sig selv, finde ind til sin kerne, i teori og praksis lære om erhvervspsykologiske, positiv psykologiske, social- og personlighedspsykologiske områder og nuancer, kombineret med mindfulness meditation, yoga og bevægelse, sund og udrensende mad, med det formål at tilføje mere mening, øget trivsel og arbejdsglæde til vore liv. Jeg har stadig psykologpraksis i Århus og nu også på Sandagergård.

HVORFOR:
Livet er kort, og vi skal have det bedste ud af det. Jeg brændte selv ud i 1994, og det tog mig en del år, at finde tilbage i en form, hvor jeg atter så mig i stand til kunne give samtidigt med at jeg selv voksede, som siden naturligt nok er blevet min lille lommefilosofi. Og jeg har gennem årene ønsket selv med mellemrum at kunne tage et sted hen på retreat, hvor jeg kunne finde ind til min kerne takket være ro og inspiration, hvis ellers det sted fandtes. Og det tør jeg godt at sige, at det gør det nu.

Så jeg håber rigtig meget, at det her nye institut og kursussted kan komme til at være det retreat-, inspirations- og udviklingssted, hvor krop og psyke får lejlighed til at blive udrenset, bygget op, vitaliseret, og hvor fremtidige trends, forsknings- og udviklingstendenser, nye bevidsthedslag har mulighed for at blive udforsket i et helhedsperspektiv.

BRIDGING SCIENCE & CONSCIOUSNESS:
Aktiviteterne, der foregår på stedet, tager udgangspunkt i en brobygning mellem øst og vest, mellem naturvidenskab og bevidsthed, mellem hjerne og hjerte og ud fra et helhedsorienteret og integralt perspektiv.

Der serveres udelukkende økologisk, vegetarisk mad.

Og du skal være velkommen.