Faciliterende ledelse

Video-reference, CEO Erhvervshus Sydjylland Jacob Chr. Nielsen:

_________________________________________________________________________________________Faciliterende ledelse

Erhvervshus Sydjylland har benyttet The Eriksen institut, under kyndig styring af Helen Eriksen til at designe og facilitere et forløb omkring faciliterende ledelse. Baggrunde for henvendelse til Helen var et ønske om et fælles og fremtidsholdbart ledelsessprog i en dynamisk og kompliceret organisation. Forløbet var delt i 3 moduler samt indimellem med både individuel og samlet coaching. Ledergruppen har haft meget stor udbytte af uddannelsen. Udover at ha’ fået en fælles ledelsessprog, har processen givet mange gode drøftelser og refleksioner. Det er min klare opfattelse at Erhvervshus Sydjylland nu står stærkt – både i forhold til at være en attraktiv arbejdsplads, men også i forhold til at sikre at vi skaber mest mulig værdi i fællesskab med vores medarbejdere

Bedste hilsner

Jacob Chr. Nielsen

CEO

Erhvervshus Sydjylland

__________________________________________________

Reference vedr. uddannelse i faciliterende ledelse 2023:

Jeg har i foråret 2023 haft privilegiet af at deltage i Helen Eriksens lederuddannelse i faciliterende ledelse. Uddannelsen er én af de mest berigende uddannelser, jeg har deltaget i, bl.a. på grund af kombinationen mellem fællesmoduler, cirkelcoaching og denindividuelle ledercoaching.

Gennem fællesmodulerne fik vi dybdegående indsigt i den nyeste forskning og praksis inden for ledelse. Dette var væsentligt, idet tendenserne viser, at vi går fra et vækstparadigme til et trivsels- og sammenhængsparadigme. På fællesmodulerneudforskede vi lederstile, beslutningsprocesser, psykologisk tryghed, selvledelse, og meget andet.

Cirkelcoachingen var også en betydningsfuld del af uddannelsen. Som en relativt ny ledergruppe, med forskellige niveauer af erfaring, skabte vi en fælles reference og et fælles værdisæt. De gode drøftelser medvirker til at styrke vores fremtidige samarbejde i gruppen.

Den individuelle ledercoaching gav hver af os mulighed for at udforske vores personlige udfordringer og ledelsesstil. Hver coaching-session var en kilde til nye indsigter, og vi forlod aldrig en cirkelcoaching eller en individuel coaching uden at samle op påværdifulde pointer, som vi kan bruge i vores videre udvikling. 

Uddannelsen har inspireret mig til at tænke organisationen som en organisme, hvor vi alle er forbundet. Vi skal skabe sammen, og det skal give mening, have et formål og give værdi for den enkelte.

En afgørende læring fra uddannelsen varvigtigheden af mindfulness som et effektivt ledelsesværktøj. Mindfulness hjælper os med at møde udfordringer med åbenhed, empati over for medarbejdere og muliggør intuitive beslutninger i en kompleks verden. 

Uddannelsens kvalitet er stærkt forbundet med Helen Eriksens unikke personlighed og professionelle tilgang. Hendes nærvær, faglige dygtighed, evne til at relatere teori til praksissamt hendes energi, empati og smittende latter skaber en inspirerende og værdifuld læringsoplevelse.

Med en varm anbefaling vil jeg opfordre andre ledere til at deltage i denne uddannelse i faciliterende ledelse. Helen er en stor kilde til inspiration, der udstyrer deltagerne med redskaber til at navigere i den komplekse verden af moderne ledelse.

Anne Dorthe Nielsen - Erhvervshus Sydjylland

Anne Dorte Nielsen

PA, HR- og administrationschef i Erhvervshus Sydjylland